Tuesday, August 29, 3:00am - 5:00am (EDT)
Ombrukskartlegginger
I sommer har endringen i Byggteknisk forskrift trådt i kraft - og nå stilles det krav til ombrukskartlegging ved riving og rehabilitering av bygg.
Hva betyr dette i praksis? Hvordan bør vi bestille og gjennomføre ombrukskartlegginger? Hvordan deler vi dataen fra disse? Og ikke minst - hvordan går vi fra kartlegging til gjennomført ombruk?
Vi samler de mest erfarne ressursene i bransjen for å finne ut hvordan vi skal få til dette sammen - sånn at ombruk kan bli det naturlige førstevalget i hele byggebransjen.
Innlegg:
Gjennomføring av ombrukskartlegging: Til oppfyllelse av TEK og forbi - Lasse Kilvær, Resirqel og Thale Sofie Plesser, SINTEF
Tidligere i år ble den første anvisningen for ombrukskartlegging publisert i Sintef Byggforsk-serien. Resirqel og Sintef presenterer deler av denne og tips for å gjennomføre en tilstrekkelig ombrukskartlegging i henhold til hvert enkelt prosjekts ambisjoner.
Bestilling av ombrukskartlegginger - Kristine Kolshus, Statsbygg
Veilederen ble laget av Statsbygg, Grønn Byggallianse og Resirqel i samarbeid og utgitt første gang i august 2021. Nå er noen deler av veilederen oppdatert på bakgrunn av erfaringer og endringer i lovverk siden den gang. Statsbygg presenterer den oppdaterte veilederen.
Erfaringer fra to prosjekter - Kristian Svela Øglænd og Kari Ekker, Sweco
Hvordan unngå at ombruksrapporten havner i en skuff og hva skal til for at kartlegginger føre til ombruk av betydning? Sweco deler erfaringer fra prosjektene Fabrikkvegen i Bergen og Gamle Deichmanske i Oslo.
Hvordan deler vi dataen fra ombrukskartleggingene? - Emil Rygh, Sirkulær Ressurssentral, og Heather Mason, Trøndelag Fylkeskommune
Kort orientering om utfordringer knyttet til dagens praksis og orientering om arbeidet med forprosjekt for digital ombruksportal og DIPLOM.
Panelsamtale
Hva er forskjellen på å kartlegge for å tilfredsstille kravet TEK, for Breeam, og for å faktisk realisere ombruk - hvordan går vi fra det ene til det andre? Og hvem er egentlig ombrukskartleggeren? Hvem kan og bør det være?
Diskusjonsgrupper
På samlingen fortsetter vi også fellesarbeid og gruppediskusjoner rundt ombrukskartlegginger, og digital infrastruktur for ombruk - og starter en helt ny diskusjonsgruppe for arkitekter! Alle gruppene er åpne for alle som vil delta.
Husk også at du kan stille spørsmål, dele rapporter, arrangementer og annet i LinkedIn-gruppa Ombruk i byggebransjen mellom samlingene.
Om Nasjonal kunnskapsarena for ombruk i byggebransjen
Ombruk av byggematerialer er en betydelig og viktig utfordring å løse for å redusere klimabelastningen fra byggenæringen. Derfor har flere aktører i bransjen gått sammen om å etablere en nasjonal, digital kunnskapsarena. Kunnskapsarenaen møtes til digitale samlinger, og deler erfaringer, eksempler og læring.
Les mer på arena.ressurssentral.no.
Deltar du for første gang? Du kan se opptak og presentasjoner fra tidligere samlinger her: https://paadriv.notion.site/Nasjonal-kunnskapsarena-for-ombruk-i-byggebransjen-92b0b510ccd64971a0bd158d1f2bbc02
Kan du ikke delta på denne samlingen, men ønsker å motta oppsummering og invitasjoner til kommende samlinger? Meld deg på epostlisten her: https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/g7j2v6
You're going to "Kunnskapsarena ombruk - Ombrukskartlegginger".
We've sent a confirmation email to your email address. Be sure to check your junk folder in case you haven't received the confirmation.
You're interested in "Kunnskapsarena ombruk - Ombrukskartlegginger".
We've sent a confirmation email to your email address. Be sure to check your junk folder in case you haven't received the confirmation.
Thank you!
Your changes have been saved. Thanks for keeping us updated.
https://socentral-no.zoom.us/j/83647672848
Marie Harbo Dahle, marie@oslo.paadriv.no